Bab gulyas la ceaun

de Corinuta in Mancaruri cu carne, 21 Mar 2018 | 12927 vizualizari

 

Așa cum îi stă bine românului, ne place să ne adunăm din când în când, mai ales vara,dar și iarna și să punem de ceva bun....la ceaun.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg carne de porc afumata (de care va place)
  • 2 carnati afumati
  • 600 g fasole uscata boabe (puteti pune din conserva, e la fel de bun)
  • 200 ml ulei
  • 2 cepe mari
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2-3 morcovi mari
  • 1 felie de telina
  • 500 ml bulion
  • 2-3 linguri pasta de ardei iute(dupa gust)
  • 3-4 foi de dafin
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare, piper macinat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bab gulyas la ceaun:

Se curata si se taie legumele cubulete de aprox aceeasi marime. Se taie si carnea bucati potrivit de mari, iar carnatii felii grosute.

Apoi se incinge uleiul in ceaun si se pun la calit pe rand, intai ceapa pana devine sticloasa, apoi usturoiul, morcovii, telina, ardeii. Se condimenteaza cu putina sare si piper, se adauga carnea taiata bucati, foile de dafin si pasta de ardei iute. Se adauga si 2 litri de apa fierbinte, cat sa acopere carnea si se lasa sa fiarba.

Cand carnea e aproape fiarta, se adauga carnatii taiatii felii, fasolea scursa din conserva, sosul de rosii si se lasa sa mai fiarba 15-20 de minute. La sfarsit adaugam verdeata tocata marunt si mai lasam sa dea cateva clocote. Gustam cat e de sarata si mai condimentam daca e necesar.

Servim fierbinte cu paine proaspata si muraturi.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bab gulyas la ceaun" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Papricaş cu găluşte de făină